Документи руху грошей

Багато документів руху товару автоматично можуть створювати платіжні ордери, яківизначають фінансові взаємини із постачальниками та клієнтами. Це такі документи, як продаж, закупівля та повернення продажів та закупівель. З іншого боку можна створюватиі звані «ручні» ордери, тобто. створені як самостійні документи без прив’язки до документівруху товару. За допомогою таких ордерів зручно вести облік витрат та доходів.

    1. У документах є обов’язкові поля – рахунок списання чи отримання та контрагент. В яких ви вказуєте, звідки списати гроші (для видаткових ордерів) і хто їх отримує.
    2. Дуже важливий момент – це вибір категорії платежу. Щоб все було по поличках в AinurPOS вже вбудовані найпоширеніші категорії, але ви можете створити свої, щобнадалі у звіті контролювати всі рухи. Увага! Користувацькі категорії можна в будь-який момент відредагувати абовидалити. Ці зміни торкнуться всіх раніше створених ордерів із цими категоріями.
    3. Не забудьте вказати суму платежу та, щоб у майбутньому швидше згадати обставиниплатежу, заповніть коментар. Тоді жодні цифри у звіті не стануть для вас несподіванкою.

За допомогою «ручних» ордерів можна розпланувати майбутні витрати. Для цього у верхній частині потрібно встановити перемикач Документ не проведено та встановитипередбачувану дату платежу.

Такі ордери відображатимуться у майбутніх подіях.

Усі ордери можна знайти у журналі Рух грошей.

Updated on 18.08.2023

Was this article helpful?

Related Articles

Leave a Comment