1. База знань
  2. Робота з товаром
  3. Робота з комплектами

Робота з комплектами

Комплект AinurPOS – це продукт, що складається з декількох інших. 

Наприклад, акційнийподарунковий набір шампунь+гель для душу.

Як створити

Створення комплекту аналогічно до створення товару за винятком блоку Склад комплекту до якого необхідно додати товари, послуги або інші комплекти з яких складатиметьсяновий.

Веб-версія. У розділі “Товари та послуги” натисніть “Створити товар” і в першому рядку замініть “Товар” на “Комплект”. Далі додавайте складові.

ДодатокУ розділі “Товари та послуги” натисніть плюсик та вибирайте “Комплект”. У рядку “Склад комплекту” внесіть товари.

Ціна продажу формуватиметься з цін тих товарів, які входять до комплекту з урахуваннямїх кількості, але ви можете прописати яку завгодно. Також ви можете згенерувати штрих-код для вашого комплекту, привласнити комплект зображення, задати групу та категорію.

Як ведеться облік

Комплектів формується рівно стільки, скільки є складових. Припустимо, ви створили комплект із упаковки чаю з жасмином та коробки шоколадних цукерок. Цукерок у вас на складі 15 коробок, а чаю – 12 упаковок. На цьому складі (у цьому магазині) буде створено 12 комплектів. При цьому у списку товарів та послуг будуть значитися і сам комплект, і його складові.

Як використовувати

Комплекти незамінні для точок кави, салонів краси, квіткових крамниць..

Щоб врахувати витрати, наприклад, і стаканчиків, і кави, і молока, і сиропу, потрібнопросто створити комплекти для кожного типу напою. А складові внести у програму як товари. Те саме з салонами краси. У комплект “Комплексний манікюр” можуть, наприклад, входити і товари (набір одноразових інструментів, лак) та послуга (манікюр).

Магазини комплекти можуть бути зручні для проведення акцій типу “1+1=3”.

Як рахувати прибуток по комплектам

Безпосередньо це зробити неможливо. Але у вас є два інструменти, щоб відтворитикартину. По-перше, звіт за комплектами — він покаже вам продаж комплектів. А по-друге, звіт щодо товарів, де можна відстежити прибуток за кожною зі складових комплекту.

Щоб порахувати чи вигідно продавати комплект, при створенні його будьте уважні. У товарів, що входять до складу комплекту, мають бути зазначені ціни закупівлі, ціни продажу та кількість. Тоді у кожного товару з’явиться собівартість.

Собівартість комплекту – сума собівартості продуктів, ціна продажу – сума цін продажу. Щоб вирішити, чи варто скидати ціну, дивіться, щоб вона не була нижчою за собівартість.

Не рекомендується зловживати вкладенням комплектів у комплекти. Складні вкладення збільшують час формування документів.

Updated on 17.08.2023

Was this article helpful?

Related Articles

Leave a Comment